Wat u zelf kunt doen

Do-In en Makko-Ho
Do-In staat voor zelfmassage. Dit helpt om je bewust te worden van je eigen energie en zal helpen blokkades op te heffen. Zelfmassage door middel van kloppen, drukken en strekkingen wekt de energie op en kan preventief worden ingezet.

Ontspanningsoefeningen, Hara oefeningen en meridiaan-strekkingen (Makko-Ho) zijn prettige manieren om aan jezelf te werken op energieniveau. Makko-Ho stretches zijn speciale oefeningen om de Qi te laten stromen in de meridianen en hun organen. Lichaamsoefeningen zijn zeer belangrijk voor een lang en gezond leven in de Shiatsutraditie.

Shizuto Masunaga is de grondlegger van deze strekkingen. Omdat de organen in verbinding staan met de meridianen op armen en benen wordt het hele lichaam gebruikt bij deze strekkingen. Op deze manier wordt de energie in het hele lichaam in beweging gebracht. Deze Makko-Ho stretches werken ondersteunend naast de Shiatsubehandelingen maar ook zonder Shiatsu is het sterk aan te raden om lichaamsstrekkingen te doen.
 
U voelt zich prettiger en jonger wanneer uw lichaam soepel is.

Wanneer u regelmatig even de tijd hiervoor neemt ervaart u al vrij snel de voordelen hiervan namelijk minder spanning en pijntjes in uw lichaam. Ik zal hier in het kort de zes meridiaanstrekkingen uitleggen zodat u hier alvast mee aan de slag kunt wanneer u wilt ervaren wat het met u doet. Wanneer u een bezoek aan mijn praktijk brengt kan ik u beter adviseren over hoe de strekkingen precies in zijn werk gaan mocht u daar behoefte aan hebben.