Combinatie Shiatsu en Thaise massage

De traditionele Thaise massage gaat, net zoals bij Shiatsu, ervan uit dat door een stelsel van energiebanen (sen geheten) essentiële levenskracht naar bepaalde energiepunten stroomt. Het lichaam blijft gezond als zijn energie in balans blijft met die van het universum. Elke onevenwichtigheid in die stroom leidt tot ziekte. Wanneer de energie stroomt en in balans is, keert het gevoel van welzijn terug. Men voelt zich lekker, verfrist, ontspannen en heeft geen last van pijn en stijfheid. De Thaise massage stimuleert de doorstroming van het bloed en lymfevocht in de weefsels. Door de combinatie van drukken en rekken wordt de energiestroom bevorderd dat helpt om gezond en jeugdig te blijven. Wanneer de energieniveaus in balans komen en stijfheid, verkramping en chronische pijn verdwijnen, kunnen emoties losgelaten worden.

Masseren en stretchen volgens de traditionele Thaise massage zorgt ervoor dat in het zenuwstelsel endorfine vrijkomt. Deze kunnen pijn verlichten en een gevoel van gezondheid en welzijn geven.

Tijdens deze massage pas ik de Thaise Yoga Massage samen met Shiatsu wat een hele fijne combinatie is. Het is namelijk een wat energiekere massage dan alleen de Shiatsu massage, dit komt omdat ik veel (yoga) strekkingen uit de Thaise massage toepas. Deze combinatie werkt goed bij lage rugpijn en algehele stijfheid. Ook voor mensen die veel sporten is dit een prettige vorm van massage maar ook gewoon als je van een wat stevigere massage houdt. Strekkingen zorgen voor een goede doorstroming  waardoor je het gevoel krijgt dat leven ook weer beter ‘stroomt’.