Ik heb vaak het idee dat mensen, die nog niet bekend zijn met Shiatsu, niet weten waarom, wanneer of bij welke klachten ze naar een Shiatsu therapeut kunnen gaan.
Lekker een ontspannen massage, dat is toch wel luxe om jezelf te gunnen. Maar het houdt zoveel meer in dan alleen dat.

Onbalans

Klachten zoals stress, slecht slapen, gespannen nek, gespannen maag etc. nemen in westerse landen met het jaar toe. Er is sprake van onbalans. Hoewel veel mensen door dit soort stoornissen worden geplaagd nemen we zulke ziekten vaak als normaal verschijnsel aan.

Door de dagelijkse stress vinden mensen vaak niet de kracht om zich te bekommeren om hun bedreigde gezondheid. Standaard verkrijgbare medicijnen vervangen de eigen zorg voor de gezondheid en werken schijnbaar betrouwbaar en zonder risico.

Wat ik bedoel is dat mensen erg makkelijk zelfzorggeneesmiddelen bij de drogist halen in plaats van te bedenken  wat ze ze zelf kunnen doen om de klachten te verminderen.

Waar heeft de klacht mee te maken, hoe is het ontstaan?

De oorzaak aanpakken is op de lange duur veel effectiever dan het te onderdrukken met medicatie. Dit lost immers het probleem niet op. Voor veel mensen is dit moeilijk te achterhalen omdat we niet meer in contact staan met ons lichaam door ons drukke leven.

Wil je je niet berusten in ‘het niets kunnen doen’ of regelmatig tabletten slikken, dan is Shiatsu waarschijnlijk een goede manier om op een ontspannen en verantwoorde manier zelf iets aan je klachten te doen.

Wat is Shiatsu?

Als onderdeel van de Chinese Geneeswijze streeft Shiatsu, door regulering van de lichaamsenergie, naar een harmonieus evenwicht in lichaam en geest en daarmee een stabiele gezondheid. Het bied je de mogelijkheid om je welzijn in eigen hand te nemen en zo je eigen gezondheid te bevorderen. Het helpt je klachten te verminderen en stimuleert het genezingsproces.

Veel van mijn cliënten beschrijven Shiatsu als een ‘ bijzondere’ ervaring. Wat het teweeg brengt is bij iedereen verschillend maar uit ervaring in de praktijk brengt het bij veel mensen heling op een diep niveau.

Mijn leven stroomt weer’, ‘ik ben weer bewust van mijn lichaam’, ‘het voelt als thuiskomen in mijn lichaam’, zijn vaak gehoorde opmerkingen van cliënten in mijn praktijk.

icon-lelie